WIE BEN IK ?

HANNELORE

Ik ben Hannelore, getrouwd met Stijn en mama van Nona (°2010) en Boris (°2012), mijn lieve creatiefjes.

 

Creativiteit loopt als een rode draad door mijn leven. Als kind vond ik het zalig om ongestoord te prullen en frullen. Ook in mijn latere opleiding als architecte was creativiteit een belangrijk gegeven. Sinds een aantal jaar is naaien ook één van mijn fijnste hobby’s, waarin ik mijn creatieve ei kwijt kan.

 

Thuis ben ik met mijn eigen kinderen vaak bezig in ons atelier of bij lekker weer buiten en als ik zie hoe zij genieten van de creatieve processen, begon het toch te kriebelen om dit ook met andere kindjes te kunnen delen.

 

Ik vind het heel belangrijk dat de kinderen genieten van het bezig zijn met het ontdekken van allerlei materialen en technieken, met de nadruk op het proces van het creëren en niet zozeer op een bepaald resultaat dat voorop gesteld wordt. Dit zal hun fantasie stimuleren, ze zullen hun creativiteit ontdekken en leren van elkaar. Ik werk zeker niet volgens het principe van stap-voor-stap instructies, al zal het ene kind wel meer sturing nodig hebben dan het andere. We werken in kleine groepjes zodat ik elk kind voldoende kan begeleiden. We focussen op het creatief bezig zijn en hier plezier aan beleven. We zullen zeker geen identieke kunstwerkjes maken, de kinderen worden gestimuleerd om creatief en uniek te zijn.

 

Ik hoop jullie kleine ontdekkers snel een keertje te mogen ontmoeten in mijn atelier!

 

Nog een fijne quote van Picasso: “Every child is an artist, the problem is staying an artist when you grow up.”